Raf Walschaerts - Biecht

28 september 2018

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo. Nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs.
Raf Walschaerts windt er weinig doekjes om en lijkt ons te bruuskeren, maar met charme. Je voelt soms enig ongemak, vooral als het over seks en ontrouw gaat. Misschien is het de schuld van de Grote Homeopaat in de hemel, die ons in de oertijd heeft opgezadeld met zondebesef. Ja, er zit veel seks in, maar plat wordt het nooit. Eerder verhelderend en licht opwindend.
Walschaerts vertelt met veel goesting. Even vertrouwd klinken zijn ritmische parlando’s, met staccato uitbarstingen, om dan weer terug te keren naar de verstilde bron. En hij begeleidt zichzelf natuurlijk op gitaar en piano.
Onverschrokken zal hij zijn, die Walschaerts. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp. Maar vergis u niet. De waarheid eist haar plek op. Altijd. Door de kieren van zijn verdediging zal ze sijpelen. Ook al zet hij zich schrap, weert hij zich als een duivel in een wijwatervat, houdt hij krampachtig de schijn hoog… Vergeefs. Hopeloos vergeefs. Uit scheuren en kieren zal ze druppelen, de waarheid. Gutsen. Bulderen. Niet te stelpen. Een bres in zijn verdediging. De bolster op barsten. Om dan plots… open en bloot. Voor u. Een keizer zonder kleren. Een sterveling. Nietig. Onbeduidend. Weerloos. Al te menselijk. Omarm hem. Toon hem de liefde. Hij is alleen. Biecht.
Meer dan ooit kijkt Raf het leven én de dood recht in de ogen. Maar wel zeer ingetogen.

OptredenZittend, vrije keuze

deuren19u30

optreden Raf Walschaerts20u15

ticketprijs€20.00*